Förlagets beskrivning
Eat the heat utkom första gången 1996 och var med att sprida världens mest använda krydda även i vårt svala land. Här hittar du chilikryddade recept på salsa, chutney, barbecuesås, heta smårätter, varmrätter med glöd, desserter, bröd och drycker.
Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150?200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Pressröster om boken:
?... en hyllning till all världens chile. Här finns bra recept på salsa, barbecuesåser, chutney, grytor och andra varmrätter men också söta och heta efterrätter. Jag älskar sådana här böcker som berättar något om maten, lite bakgrund, några anekdoter, många tips. Mat har alltid en historia och ett sammanhang.?
Expressen
?Het bok om ettrig krydda. I Jonas Borsséns bok Eat the heat - kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar, får man inblick i en på våra breddgrader ny värld av smaker, färger och konsistener.?
Dagens Nyheter
Fler böcker av Jonas Borssén
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Eat the heat
Bokrecensioner » Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
|
|
![Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar](/images/background.gif) |
![Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar](/images/background.gif) |
|
|
|