Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter   

Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter


Fransson, Karin

Inbunden. Prisma 2008.
ISBN 9789151850528
Provläs! Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.

I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.

Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."

Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:

Rätter med kött och kyckling
Rätter med fisk
Rätter med grönsaker
Röror och oljor
Desserter och kakor
Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd



Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Karin Franssons gröna smaker



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter
Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter
Karin Franssons gröna smaker - Om konsten att krydda med färska örter
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner