Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier   

Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier


Karin Bojs

Inbunden. Max Ström 2012-08.
ISBN 9789171262530
Provläs! Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

»Syra små rätter Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året«
DN.

»Mjölksyra med mersmak efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök, gurka och morötter!«
SVD

Mjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar, syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar, benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka, skärbönor, röda och gröna tomater, squash, blomkål, paprika, schalottenlök, rödbetor, morötter, kålrötter och rovor.

Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger odlingstips och recept.

Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur, vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen, jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora



Fler böcker av Karin Bojs

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Syra själv



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier
Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier
Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner