Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal   

Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal


Ulrica Söderlind

Inbunden. Universus Press AB 2022-04-22.
ISBN 9789187439742
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Anna Christina Warg, mer känd som Cajsa Warg, arbetade som husföreståndarinna, mamsell, i det Klinckowströmska hushållet i Stockholm. Hon utkom med sin kokbok Hjelpreda i Hushållningen För Unga Fruentimber år 1755 på egen bekostnad. Den gavs ut i 14 upplagor och översattes till tre språk, bland dem tyska. Varför blev Wargs kokbok så framgångsrik och än idag är vittbekant medan övriga kokböcker från 1700-talet inte lyckades och sedermera föll i glömska? I sökandet efter ett svar gör författaren jämförelser med tre andra samtida kokböcker skrivna av Susanna Egerin, Margareta Elzberg och Johan Winberg. För en djupare förståelse av böckernas innehåll delges även den kulturhistoria som råvarorna och livsmedlen bär på. Boken visar att kokböckerna inte uppstod ur ett vakuum, utan var bärare av en lång tids komplex gastronomisk historia. Ett enkelt svar på Wargs framgång och popularitet kan inte ges men författaren pekar ut ett flertal faktorer som påverkat. Boken innehåller dessutom ett kapitel där recept ur Wargs kokbok tillagats. Det gjordes vid Forskningsrestaurangen, Umeå universitet



Fler böcker av Ulrica Söderlind

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Cajsa Wargs kokkonst



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal
Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal
Cajsa Wargs kokkonst - Fyra gastronomer, mat, dryck och tillagning under svenskt 1700-tal
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner